woensdag 6 oktober 2010

Paëlla

Dit keer eens een Spaans gerecht, voor de afwisseling. Een makkelijk zelfbedacht recept waarbij je maar één pan nodig hebt!


Paëlla
Ingrediënten (2 personen):

half pak gele (saffraan)rijst (bijv. van AH, 400 gr)
1 liter bouillon van visbouillontablet
2/3 blik tomatenblokjes (400 gr)
(scheut witte droge wijn)
1 ui
1 knoflookteentje
2 handjes tuinerwten (diepvries, Bonduelle of AH)
200 gr verse zeevruchten
stukje chorizo
paprika


Bereidingswijze:

1. Fruit de ui en het teentje knoflook in olijfolie in een hapjespan.
2. Voeg de rijst toe en roer. Voeg de tomatenblokjes toe.
3. Voeg een scheut bouillon toe en eventueel een scheut wijn. Blijf tot het einde van de bereiding doorgaan met scheuten bouillon toevoegen, totdat de rijst zacht is.
4. Voeg de tuinerwten en de chorizo toe.
5. Voeg de paprika en de zeevruchten toe.
6. Laat nog 5 minuten pruttelen.
7. Serveer met wat peterselie (als je dat in huis hebt).

Opmerkingen:
- De saffraanrijst geeft de paëlla een pittige smaak. Je kunt ook een stukje peper toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten