vrijdag 24 september 2010

Penne all'arrabbiata con melanzane

Mijn wederhelft G. is een goede kok. Zo iemand die even een maaltijd improviseert, wat dingen bij elkaar in de pan gooit... en dan smaakt het ook nog eens heel lekker! Ik moet zeggen, ik heb het wel getroffen. G. is al een tijd aan het schaven aan zijn arrabbiatasaus. Arrabbiata is een pikante tomatensaus uit Rome. Arrabbiata betekent eigenlijk kwaad of fel. Deze naam verwijst naar de pittigheid van de pepers.
Jullie hebben geluk, ik heb het recept weten te ontfutselen!

Op de foto zie je geen penne, maar papardelle

Penne all'arrabbiata con melanzane

Ingrediƫnten (2 personen):

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesneden
1 rode peper, gesneden
1 aubergine
5 tomaten, in stukken (met vel)
1 klein blikje tomatenpuree
eventueel een scheut droge witte wijn
1 pakje (biologische) spekreepjes (100 gram)
250 gram penne


Bereidingswijze:

1. Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en leg ze op keukenpapier. Dep na 10 minuten het zout en vrijgekomen vocht met een keukenpapiertje. Bevochtig de aubergines met olijfolie, peper en zout.
2. Grill de aubergines in een grillpan of met behulp van de grillfunctie van de oven gedurende 10 minuten. Zorg dat ze niet teveel aanbranden.
3. Bak de spekjes uit.
4. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe.
5. Voeg de tomaten toe met een kopje water. De tomaten moeten stukgekookt worden tot een saus. Gooi de tomatenpuree erbij. Voeg nu eventueel een scheut witte wijn toe.
6. Kook intussen de pasta.
7. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Voeg peper en zout toe. Snijd de aubergineplakken in grote stukken en voeg aan de saus toe.
8. Serveer de saus op de pasta. Voeg voor de garnering eventueel wat platte peterselie toe.

Opmerkingen:
- Als je de aubergines in de oven grillt, is het verstandig om wat aluminiumfolie op de bodem van de oven te leggen.
- Voor de luie mensen: de arrabbiatasaus kan ook zonder gegrilde aubergine gegeten worden.
- En voor de vegetariĆ«rs: het spek kan eventueel weggelaten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten