donderdag 23 september 2010

Thais stoofpotje

Dit keer eens iets anders dan al die Italiaanse recepten. Ik vind Oosters koken namelijk ook erg leuk! Ik heb een recept uit de Allerhande dat wel wat tijd kost, maar erg lekker is! En pittig.



Thais stoofpotje

Ingrediënten (2 personen):

500 gram rib/runderlappen
1 teentje knoflook, geperst
1 zakje rode currypasta (Blue Elephant)
2 eetlepels sesamolie
1 runderbouillontablet
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
150 ml kokosmelk
1 bakje peultjes (200 gr)
1 paprika (de Allerhande voegt taugé toe)
200 gr rijst



Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in blokjes. Maak een marinade van de currypasta, knoflook en sesamolie. Gooi het vlees erdoorheen en laat 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren. Maak ondertussen 750ml runderbouillon met het tablet.
2. Laat een hapjespan of wok heet worden op het vuur. Voeg de zonnebloemolie toe en bak het vlees en de ui kort aan. Voeg 250ml bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur stoven op laag vuur (met deksel op de pan). Als het te droog wordt, kun je af je toe bouillon toevoegen.
3. Kook de rijst. Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes en de paprika toe. Laat nog 5 minuten koken.

Opmerkingen:
- Dit gerecht kun je ook goed invriezen. Na ontdooiing is het nog lekkerder dan de eerste keer, omdat de kruiden goed hebben kunnen intrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten