maandag 6 september 2010

Familiediner

Afgelopen vrijdag hadden we familie te eten. We hebben onze gasten een simpel Italiaans driegangenmenu voorgeschoteld. Eenvoudig, maar wel erg delizioso!

Het menu:

Pittige linzensoep met rucola

***

Linguine all’arrabbiata (met gegrilde aubergines)
Komkommer in een dip van komkommervruchtvlees, limoen en honing

***

Panna cotta met warme frambozen

***

Het is me eindelijk gelukt om een goede panna cotta te serveren. Hierbij het recept.


Panna cotta (Italiaanse vanillepudding) met warme frambozen

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 bekers slagroom à 250 ml
1 vanillestokje
50 gram suiker
3 gelatineblaadjes
200 gram frambozen (diepvries of vers)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slagroom in een (steel)pannetje gedurende 10 minuten. Voeg het opengesneden vanillestokje en 50 gram suiker toe. Zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken!
2. Week intussen de gelatine in koud water. Knijp na 5 minuten de gelatine uit.
3. Haal het pannetje slagroom van het vuur. Los de gelatine hierin op.
4. Giet het mengsel in 4 puddingvormpjes of bakjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

De frambozensaus:
1. Leg de frambozen in een ovenvaste schaal met wat suiker en een scheut water. Verwarm 5 minuten op 180 graden.
2. Giet de frambozen met het sap over de inmiddels hard geworden puddinkjes.

Opmerkingen:
- Het vanillestokje geeft de pudding een leuk stippeleffect
- De panna cotta moet niet te stijf zijn, maar ook niet te zacht...

Buon appetito!

1 opmerking: