Jullie hebben geluk, ik heb het recept weten te ontfutselen!
Op de foto zie je geen penne, maar papardelle |
Penne all'arrabbiata con melanzane
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesneden
1 rode peper, gesneden
1 aubergine
5 tomaten, in stukken (met vel)
1 klein blikje tomatenpuree
eventueel een scheut droge witte wijn
1 pakje (biologische) spekreepjes (100 gram)
250 gram penne
Bereidingswijze:
1. Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en leg ze op keukenpapier. Dep na 10 minuten het zout en vrijgekomen vocht met een keukenpapiertje. Bevochtig de aubergines met olijfolie, peper en zout.
2. Grill de aubergines in een grillpan of met behulp van de grillfunctie van de oven gedurende 10 minuten. Zorg dat ze niet teveel aanbranden.
3. Bak de spekjes uit.
4. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe.
5. Voeg de tomaten toe met een kopje water. De tomaten moeten stukgekookt worden tot een saus. Gooi de tomatenpuree erbij. Voeg nu eventueel een scheut witte wijn toe.
6. Kook intussen de pasta.
7. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Voeg peper en zout toe. Snijd de aubergineplakken in grote stukken en voeg aan de saus toe.
8. Serveer de saus op de pasta. Voeg voor de garnering eventueel wat platte peterselie toe.
Opmerkingen:
- Als je de aubergines in de oven grillt, is het verstandig om wat aluminiumfolie op de bodem van de oven te leggen.
- Voor de luie mensen: de arrabbiatasaus kan ook zonder gegrilde aubergine gegeten worden.
- En voor de vegetariërs: het spek kan eventueel weggelaten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten